Twee bijeenkomsten over blauwdruk risicoanalyse

Het Kennisnetwerk SPV brengt begin juli een 'blauwdruk' uit voor het opstellen van een risicoanalyse. Een risicoanalyse wordt waarschijnlijk verplicht om subsidie te krijgen uit de derde tranche Investeringsimpuls verkeersveiligheid. Over de blauwdruk organiseert het Kennisnetwerk twee online sessies, op 18 september en 9 oktober.


Met name kleine en middelgrote gemeenten hebben aangegeven dat het Stappenplan: van risicoanalyse tot uitvoeringprogramma een goed hulpmiddel is, maar op een aantal punten minder aansluit bij de praktijk. Daarom stelt het Kennisnetwerk SPV een blauwdruk op die meer aansluit bij de rol van gemeenten. De blauwdruk biedt inzicht in de opzet van een risicoanalyse, geeft aan welke inhoud van belang is en welke inhoud aanvullend kan worden gebruikt. 

Heeft je gemeente nog geen risicoanalyse? Begin er dan op tijd aan, zodat je een bijdrage kunt aanvragen uit de derde tranche Investeringsimpuls verkeersveiligheid. Een afgeronde risicoanalyse wordt waarschijnlijk weer een voorwaarde. Wil je een toelichting op de blauwdruk risicoanalyse, meld je dan alvast aan voor een van de online sessies op 18 september of 9 oktober.

In het najaar verschijnt nog een blauwdruk die gericht is op de toetsing van een uitvoeringsprogramma.

Terug naar '2024'
Submenu openen

Twee bijeenkomsten over blauwdruk risicoanalyse

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven