Sessie over besteding 50 miljoen innovatiegeld verkeersveiligheid

Het Ministerie van IenW houdt op donderdag 18 februari een online bijeenkomst over de besteding van 50 miljoen euro innovatiegeld voor verkeersveiligheid. Vertegenwoordigers van gemeenten en provincies kunnen zich nu inschrijven.


Het Rijk heeft 500 miljoen euro (cofinanciering) gereserveerd voor de Investeringsimpuls verkeersveiligheid. Daarvan is 50 miljoen euro bestemd voor innovatie op het gebied van verkeersveiligheid. De komende tijd bepaalt het Ministerie van IenW, met ondersteuning van Berenschot, op welke wijze het geld doelmatig en effectief kan worden besteed en waaraan dan.
 
De inventarisatie doet IenW in samenwerking met medeoverheden. Hiervoor worden twee werksessies georganiseerd. Tijdens de eerste werksessie wisselt IenW met vertegenwoordigers van provincies en gemeenten van gedachten over de vraag waaraan de innovatiegelden het beste kunnen worden besteed. Aan het eind van het onderzoek wordt een validatiesessie gehouden, om de eindconclusies te valideren en waar nodig aan te scherpen.
 
De eerste sessie is op donderdag 18 februari, van 15.00 tot 16.30 uur. Er is nog ruimte voor vertegenwoordigers van gemeenten en provincies om hieraan deel te nemen. Heb je interesse om mee te doen? Meld je dan aan bij w.bouma@berenschot.nl. Na aanmelding ontvang je een vergaderlink en nadere beschrijving van de opzet en het programma.

Terug naar 'Nieuws'
Submenu openen

Sessie over besteding 50 miljoen innovatiegeld verkeersveiligheid

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven